Toepassingen

Je kunt mijn zonnewarmte systemen op verschillende manieren gebruiken.

Tapwater

Dit is de meest gebruikte toepassing zonnewarmte. Tapwater gebruik je om te douchen, te baden, je handen te wassen of in de keuken. De warmwaterleiding die nu op een boiler of een combi-CV is aangesloten wordt op de zonneboiler aangesloten. Als de zonnecollectoren in de winter onvoldoende zon vangen, verwarmt de CV het tapwater tot  de door jou gewenste temperatuur.

Ruimteverwarming

Bij ruimteverwarming gebruik je het water in de zonneboiler ook om je huis te verwarmen. Dat werkt het beste als je radiatoren, vloerverwarming of wandverwarming hebt die met een relatief lage watertemperatuur (denk aan 35 tot 40 graden) in staat zijn om jouw huis op een prettige temperatuur te houden. Als je radiatoren hebt die alleen goed werken met water van 70-80 graden dan is de opbrengst van mijn systemen lager. Wij bekijken graag de mogelijkheden in jouw situatie.

(Vaat) wassen

Je kunt warm water ook gebruiken om de vaatwasmachine of de wasmachine mee te voeden. Je hebt dan een klein extra kastje nodig dat je voor de was- of vaatwasmachine aansluit. Daardoor hoef je geen kostbare elektrische energie te gebruiken om het water te verwarmen. Dat is goed voor het milieu en je portemonnee. Vrijwel alle moderne machines zijn hiervoor geschikt.

Koelen

Je kunt met mijn systemen niet alleen je huis verwarmen, maar ook koelen. Met een apparaat (koelmachine) kun je met warmte koude maken. Je kunt het vergelijken met de werking van een camping koelkast op gas. En dat is mooi omdat op het moment dat je de meeste koeling nodig hebt, ook de zon het meeste schijnt. We informeren je graag over de mogelijkheden.