Camping of vakantiepark



Uw kamperende gasten geven er de voorkeur aan om tijdens hun vakantie lekker eenvoudig te leven in de buitenlucht. Het vrije karakter van kamperen spreekt ze aan. Kamperen met relatief weinig luxe. Eenvoudig, maar toch comfortabel. Ze komen tot rust en genieten van de natuur. Natuur is belangrijk voor uw camping. U bent er dan ook zuinig op. Kamperen en duurzaamheid liggen dicht bij elkaar.

Veel faciliteiten hebben uw gasten niet nodig om een fijne vakantie te hebben. Goed sanitair en een lekker warme douche vinden ze belangrijk, zodat zij weer fris en fruitig van hun dag kunnen genieten. Ook de vaatwasplaatsen voor de afwas worden dagelijks bezocht.

Voor deze gemeenschappelijke voorzieningen is veel warm water nodig en dus veel energie.
Fossiele energie, zoals gas, wordt steeds duurder en is slecht voor klimaat en natuur. U kunt dat water eenvoudig, efficiënt en duurzaam met een zonnewarmte-installatie verwarmen. In de zomerperiode, met mooi weer, is het druk op uw camping. Dan wordt ook het meeste warme water gebruikt. Het mooie is dat die zon dan ook het meeste warme water maakt.

Het kan zijn dat uw camping extra faciliteiten aanbiedt voor uw gasten die wel behoefte hebben aan meer comfort en luxe, zoals een verblijf in blokhutten, bungalows of chalets. Deze zijn vaak van alle gemakken  voorzien. Een eigen douche, een vaatwasser, verwarming en soms zelfs een wasmachine. Een zonnewarmte- installatie kan deze warmte op een efficiënte en duurzame manier leveren.

Naast een zonneboiler voor warm water kunnen speciale collectoren direct lucht van buiten verwarmen en woningen ’s-winters, ook wanneer ze niet worden bewoond, vorstvrij houden zonder dat de CV bij hoeft te springen. Je voorkomt daarmee ook een bedompte lucht door vocht en een gebrek aan ventilatie, als de woning niet gebruikt wordt. Dit systeem zorgt ook voor gratis zonne-(ver)warming wanneer het huis wel bewoond wordt.

Tijdens een wel verdiende vakantie is niets zo fijn als het nemen van een duik in een verwarmd zwembad. Een zonnewarmte-installatie kan ook hier worden toegepast om het bad op een duurzame manier te verwarmen en te besparen op de energiekosten. Wellicht volgt uw camping de trend in de kampeerwereld als wellness camping waarbij uw gasten extra kunnen ontspannen in een whirlpool, turks stoombad of verschillende kruidenbaden. De toepassing van een zonnewarmte installatie zorgt ook hier dat de energierekening onder controle blijft

Ik ben Ra. In de Egyptische mythologie ben ik de God van de zon. Met een simpel apparaat is mijn warmte direct te gebruiken. Voor al je warme water en de verwarming van je woning.

Ik ben Ra droomt ervan dat mensen en bedrijven alleen nog maar duurzame energiebronnen gebruiken. Waar duurzame zonne-energie de meest belangrijke energiebron is. Ik ben Ra wil een bijdrage leveren aan een duurzame energievoorziening in Nederland door iedereen te overtuigen hoe logisch, comfortabel en nodig het gebruik van zonnewarmte is. De toepassing van zonnewarmte wil Ik ben Ra voor iedereen mogelijk maken.

Ik ben Ra is dé specialist op het gebied van de toepassing van zonnewarmtesystemen. Ik ben Ra ontwerpt, levert, installeert, onderhoudt en monitort complete systemen van zonneboilers en zonnecollectoren om mee te verwarmen en koelen.

Onze adviseurs bekijken graag met u de mogelijkheden om een zonnewarmte-installatie bij u toe te passen. Onze eigen monteurs zorgen voor een vakkundige en snelle installatie.

Met uw camping vindt u natuur en duurzaamheid belangrijk. Maak daarom geheel vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs. Lever uw bijdrage aan een duurzamere wereld en profiteer van lagere energiekosten.

Bel ons: op 088-4523672 of stuur ons een bericht op: mail@ikbenra.nl

Vul hier u gegevens in: dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

De voordelen van een zonnewarme installatie:

  • Een zonnewarmte installatie gaat 25 jaar mee en vergt nauwelijks onderhoud
  • Uw bestaande gasketel gaat langer mee door minder draaiuren
  • Het systeem levert van het begin tot het eind hetzelfde warmterendement
  • U heeft nooit een tekort aan warmte. Als de zon onvoldoende warmte levert om het water in de zonneboiler voldoende te verwarmen, dan helpt de Cv-ketel daar een handje bij.
  • Een zonnewarmte-installatie levert ook warmte wanneer het bewolkt is en ook ’s-winters wanneer het vriest en de zon schijnt
  • U kunt op een duurzame manier uw eigen warmte opwekken
  • De zon is een onuitputtelijke warmtebron die schoon is, die geen schadelijke uitstoot kent, die gratis is en van iedereen
  • U heeft minder last van stijgende gasprijzen die zorgen voor een hogere gasrekening
  • Een zonnewarmte-installatie geeft u zeker 50% besparing op uw gaskosten voor de verwarming van warmwater