Wellness, Spa en Sauna

Met een steeds drukker en stressvoller leven hechten uw gasten steeds meer waarde aan lichamelijke en geestelijke ontspanning. Andere factoren als toenemend overgewicht en vitale vergrijzing, zorgen er ook voor dat mensen actiever worden en meer op hun gezondheid gaan letten. Vroeger hadden de Romeinen daar al een uitspraak voor: "Sana in corpore sano" wat wil zeggen: "een gezonde geest in een gezond lichaam". Vooruitstrevende jongens, die Romeinen.

Uw heerlijk verwarmde zwembad en uw kruidenbaden zijn een weldaad voor lichaam en geest. Maar in uw wellnesscentrum gebruikt u veel energie om dat water te verwarmen. Dat draagt bij aan de CO2 uitstoot, klimaatverandering en de uitputting van onze kostbare grondstoffen als olie en gas. Dit zijn óók aspecten die uw gasten steeds belangrijker vinden.

Volgens Rabobank Cijfers en Trends* dreigt er een overaanbod in de wellnessbranche. Het aanbod is de afgelopen jaren harder gestegen dan de vraag. De economische crisis heeft zijn sporen nagelaten in de branche. Van Spronsen & Partners horeca-advies voorziet in hun studie 'Het Wellnesscentrum in beeld' ook een stagnerende groei. "De concurrentiestrijd zal harder worden. Duurzaamheid wordt een belangrijk verkoopargument in deze veel energieverbruikende branche" volgens van Spronsen.

Nu is het juiste moment om de toepassing van zonnewarmte voor uw wellnesscentrum te overwegen. Ik ben Ra is een specialist op het gebied van zonnewarmtesystemen. Advies, ontwerp, installatie en monitoring, worden door onszelf uitgevoerd. Voor uw wellnesscentrum bekijken we graag wat de mogelijkheden zijn om zonnewarmte effectief toe te passen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We bekijken hoe we door de toepassing van zonnewarmte uw energiekosten kunnen verlagen. Hoe door het gebruik van duurzame zonnewarmte u uw wellnesscentrum kunt onderscheiden, uw bezoekers kunt laten zien dat u duurzame zonnewarmte gebruikt voor al dat warme water. Dat u net als uw gasten, niet alleen aandacht heeft voor een gezond lichaam en een gezonde geest maar ook voor een gezond milieu.

Een investering in de duurzame energieopwekking met zonnewarmte, beschermt u tegen de als maar stijgende kosten van gas. In de periode van 2003-2011, is de gasprijs gestegen van €0,27 naar €0,65 per m3, en is dus bijna 2,5x zo duur geworden. Afgelopen jaar was de gasprijsstijging 15%. Ook dit jaar zal de stijging weer fors zijn. Naast de prijsstijging voor het gas komt daar de verhoging van de BTW en energiebelasting  nog overheen. Met dit soort toename is een gasprijs van €1,80 in 2020 zeer reëel. Rekent u eens uit wat bij die prijs uw totale gaskosten dan zullen zijn.

Zonnewarmte voor de verwarming van al uw water is de weg te gaan. Omdat die weg geen beperkingen oplegt aan het gebruik. Comfort en duurzaamheid gaan bij zonnewarmte hand in hand.

De voordelen van een zonnewarmteinstallatie voor u op een rijtje:

  • Een zonnewarmte installatie gaat makkelijk 25 jaar mee, heeft nauwelijks onderhoud en levert van het begin tot het eind hetzelfde hoge rendement.
  • Zeker 50% besparing op uw gaskosten voor verwarming van het water.
  • Bescherming tegen stijgende gaskosten.
  • Uw bestaande gasketel gaat langer mee door veel minder draaiuren.
  • Een investering in duurzame zonnewarmte is fiscaal aantrekkelijk (EIA regeling).
  • De installatie van een zonnewarmtesysteem is makkelijk en eenvoudig. De zon verwarmt het water in een zonnecollector. Het warme water wordt opgeslagen in een boilervat, zodat u het kunt gebruiken wanneer het nodig is, ook als de zon niet schijnt.
  • Overdag levert een zonnewarmte-installatie ook warmte als het bewolkt is en 's-winters, wanneer het flink vriest en het zonnetje schijn, ook.
  • Mocht de zon niet voldoende warmte leveren dan zorgt uw CV ketel altijd voor de naverwarming van het water. U heeft dus nooit een tekort aan warmte.
  • Ik ben Ra ontwerpt voor u het beste systeem. En met onze eigen monteurs zorgen we voor een vakkundige installatie.
  • Een monitoringsysteem laat zien hoeveel u bespaart en als u dat wilt toont u uw gasten dat comfort en duurzaamheid goed samengaan.

Maak een afspraak met een van onze adviseurs.

Bel 088-4523607 (088-ikbenra)
Of klik hier en vul uw gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Op weg naar een duurzamer Nederland.