Horeca

Ik ben Ra, en ook in de horeca wil ik mijn bijdrage leveren om meer zonnewarmte te introduceren in plaats van fossiele brandstoffen.
Als specialist in ontwerp, installatie, onderhoud en monitoring van zonnewarmte-installatie kan ik u laten zien welke mogelijkheden er zijn voor het gebruik van zonnewarmte in de horeca.

Als eigenaar of beheerder van een hotel, cateringbedrijf, restaurant of brasserie, weet u dat er in uw keuken heel wat energie verbruikt wordt. Het energieverbruik in de Horeca is hoog. Onderzoek heeft uit gewezen dat voor elk procent omzet groei uw energiekosten met 5,7% toenemen.

Naast de financiële besparingen wilt u natuurlijk ook graag een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld waarbij we onze energie zoveel mogelijk duurzaam opwekken.
U koopt uw producten voor de keuken misschien al duurzaam in, en heeft voor uw hotel misschien al  de Green Key ontvangen.

Als horecagelegenheid gebruik u veel warmte. Veel van deze warmte kunt u duurzaam opwekken met zonnewarmte. In sommige gevallen gebruik u misschien zelfs elektriciteit om te verwarmen: een elektrische boiler of een was- of vaatwasmachine. Verwarmen met elektriciteit is erg duur. Drie maal zo duur als met gas en met warm water van een zonneboiler is het helemaal interessant want dan is het gratis.

Investeert u in zonnewarmte en andere energiebesparingsmogelijkheden dan kunt u gebruik maken van de EIA, de Energie Investeringsaftrek. Hierbij mag u 41,5% van uw investering van uw winst aftrekken. Bij een belastingtarief van 25%, krijgt u dan via de fiscus 10% van uw investering betaald.
Is uw warmteverbruik erg hoog en plaatst u een grote zonnewarmte-installatie (groter dan 100 m2collectoropp.) dan kunt u ook nog gebruik maken van de SDE+ subsidie. U ontvangt dan gedurende 15 jaar een bepaald bedrag per kWh opgewerkte warmte van de overheid. Daarnaast bespaart u natuurlijk aanzienlijk op uw eigen energiekosten.

Maar wij kijken verder dan alleen het zonnewarmtesysteem. Samen met u bekijken we niet alleen welk zonnewarmtesysteem u het meeste voordeel geeft, ook bekijken we wat er verder nog te besparen valt en of we, door bijvoorbeeld warmteterugwinning, uw energierekening nog verder omlaag kunnen brengen. We bekijken uw totale warmtehuishouding.

Maak een afspraak met ons voor een vrijblijvend gesprek en onderzoek, om te bekijken welke mogelijkheden er met zonnewarmte zijn en welke verdere besparingen te realiseren zijn.

We maken voor u een overzicht van de mogelijkheden met de bijbehorende investeringen.
Ik ben Ra voert vervolgens uw opdracht uit met eigen goed opgeleide mensen.

Maak een afspraak met een van onze adviseurs.

Bel 088-4523607 (088-ikbenra)
Of klik hier en vul uw gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Op weg naar een duurzamer Nederland.